امروز، مقاله ای که در وال استریت ژورنال منتشر شد با نکته جالبی به پایان رسید که سخنگوی مایکروسافت درباره امنیت سیستم عامل ویندوز مطرح کرد. سخنگوی شرکت، بدون اینکه به طور کامل نقل قول شود، به گفته وال استریت ژورنال گفته است که دلیل اینکه مایکروسافت نمی تواند سیستم عامل خود را برای امنیت بیشتر قفل کند، توافقی است که در سال ۲۰۰۹ با کمیسیون اروپا انجام داده است.
سخنگوی شرکت گفت که به دنبال شکایتی، مایکروسافت در سال ۲۰۰۹ با کمیسیون اروپا توافق کرد که به سازندگان نرم افزار امنیتی، همان سطح دسترسی به ویندوز را بدهد که خود مایکروسافت دارد. این تصمیم به این معنی است که فروشندگان نرم افزار امنیتی توانایی بیشتری برای ایجاد اختلال در سیستم ها دارند، همانطور که شرکت CrowdStrike این هفته انجام داد و باعث از کار افتادن ۸.۵ میلیون کامپیوتر شخصی ویندوز در سراسر جهان شد. مایکروسافت از آن زمان برای کاربران آسیب دیده، ابزاری برای رفع خودکار مشکل ارائه کرده است.
سندی که توافق بین مایکروسافت و کمیسیون اروپا را شرح می دهد، به عنوان یک فایل Doc در وب سایت مایکروسافت موجود است.
این سند بیان می کند که مایکروسافت موظف است API هایی را که محصولات امنیتی خود از آنها در سیستم عامل های ویندوز کلاینت و سرور استفاده می کنند، برای سازندگان نرم افزار امنیتی شخص ثالث در دسترس قرار دهد. این سند همچنین می گوید که مایکروسافت باید این API ها را در شبکه توسعه دهندگان مایکروسافت مستند کند، مگر در مواردی که خطرات امنیتی ایجاد کنند.
ارائه دسترسی به این API ها به فروشندگان نرم افزار امنیتی، در حالی که برای ایجاد یک زمین بازی برابر (که همان چیزی است که اتحادیه اروپا نگران آن بوده) خوب است، اما برای امنیت، همانطور که این هفته دیدیم که شرکت CrowdStrike باعث از کار افتادن تعداد زیادی از دستگاه های مهم شد و در سراسر جهان هرج و مرج به پا کرد، چندان خوب نیست.
با اینکه هدف اتحادیه اروپا ایجاد برابری بوده است، اما اپل و گوگل که سیستم عامل های macOS و ChromeOS را می سازند، (هنوز) تحت چنین محدودیت هایی نیستند. طبق گزارش وال استریت ژورنال، اپل در سال ۲۰۲۰ به توسعه دهندگان اعلام کرد که سیستم عامل آن دیگر به آنها دسترسی سطح هسته (کرنل) نخواهد داد. این تغییر به این معنی بود که توسعه دهندگان باید نرم افزار خود را تغییر دهند، اما همچنین به این معنی بود که احتمال وقوع مشکلات کمتر می شود.
اتحادیه اروپا در سالهای اخیر برای مقابله با رفتارهای به اصطلاح ضد رقابتی شرکت های بزرگ فناوری اقدامات زیادی انجام داده است، بنابراین بعید است که با وجود مزایایی که به همراه خواهد داشت، به مسیری برود که به مایکروسافت اجازه دهد ویندوز را بیشتر قفل کند.